När du lämnar hyrbilen

Det viktigaste när du ska lämna tillbaka bilen är att vara där i god tid så du slipper betala för ett extra dygn bara för att du råkar bli en halvtimme försenad. Tänk på att bilen ska tankas också, ifall du har ett avtal där det står att den ska lämnas tillbaka med fulltank. Tänk på att det kan vara rusningstrafik och mycket trafik fram till flygplatsen eller kö vid återlämningsdisken.

Glöm inte kvittot!

När du lämnar bilen ska du få ett kvitto på att du lämnat tillbaka den. Där ska det framgå att bilen är utan skador och att den är fulltankad. Spara det kvittot ett tag efter semestern för säkerhets skull. Kolla att hyrbilsfirman dragit rätt belopp från ditt kort och att det är samma belopp som står på kvittot.

Hyr här, lämna där

På senare tid har det blivit vanligt att hyra bil i en stad och lämna tillbaka den i en annan. Det är ett bra sätt att kunna uppleva en större del av landet ifall man besöker ett stort land. Inte minst är det populärt i USA att göra så kallade road trips där man till exempel korsar kontinenten eller köra den mytomspunna Route 66. Du kan upptäcka städer som du annars aldrig hade kommit på tanken att besöka. När planerade du exempelvis en resa till St Louis senast? Att hyra bilen i en stad och lämna tillbaka den i en annan stad är förstås smidigt, men det tillkommer förstås en extra avgift.