Bilbarnstol vid biluthyrning

bilbarnstol 234x300 - Bilbarnstol vid biluthyrningDet har blivit allt vanligare att man reser tillsammans med familjen och då kan det blir aktuellt att behöva en bilbarnstol när man ska hyra bil. Bilbarnstolar är en hel djungel bara här i Sverige och det är inte direkt lättare utomlands.  

 
Ta med egen bilbarnstol 
Ett tips är att ta med sin egen bilbarnstol från Sverige. Då slipper du inte bara alla extra kostnader, utan det kan också kännas tryggare att veta exakt vilken bilbarnstol man får. Det är sällan som hyrbilsbolag berättar på sin hemsida vilken slags bilstol som ingår när man väljer bilstol som tillägg. Det är ju tyvärr inte alltid samma hårda säkerhetsstandard i andra länder som vi är vana vid här i Sverige. Kolla gärna runt vad det är som gäller i just det land du ska hyra bil. I vissa länder står det i lagen att bilbarnstol till de yngsta barnen måste vara monterade i baksätet. Tänk också på att om det finns krockkudde i passagerarsätet fram så får man inte heller montera någon bilstol där, utan då är det bak som gäller, ifall det inte går smidigt att koppla ur airbagen.  

 
Boka bilbarnstol i förväg 
Hos de allra flesta hyrbilsföretag brukar det dock fungera bra att hyra bilstol i samband med att man hyr bil. Det tillkommer förstås en avgift som brukar ligga på omkring en hundring om dagen, även om priset förstås varierar från hyrbilsfirma till hyrbilsfirma. Det kan också skilja i pris beroende på vilken typ av bilstol man behöver, om det är en bilstol för en bebis eller bara en bälteskudde för de äldsta barnen. Det brukar vara billigare och enklare att ange redan vid bokningen av hyrbilen att man kommer att behöva en bilbarnstol. Det är också säkrast att göra det så att ni inte riskerar att alla bilstolarna är uthyrda när ni anländer till destinationen och ska hämta hyrbilen.